Het huis en de dienstverlening

De woning

Het huis waar we met ons allen wonen is een grote verbouwde boerderij met een voorhuis en een achterhuis. Het gezamenlijke leven vind voornamelijk plaats in het achterhuis waar een grote woonkamer van 60m2 ruimte biedt voor gezamenlijke maaltijden en voor ontspanning.

 

Bewoners

Momenteel zijn er 5 vaste bewoners op Huize Buitenlust. In het huis is ruimte voor maximaal 7 bewoners. De doelgroep voor ons huis zijn bewoners met een verstandelijke beperking die een indicatie Wet Langdurige Zorg hebben VG3, VG4, VG5 en VG6. Leeftijd binnen de groep is nu tussen 21 jaar en 44 jaar.

Bezoekers

Familie en vrienden zijn altijd welkom op Huize Buitenlust en nodigen we ook graag uit voor bijzondere gelegenheden en evenementen zoals open dagen en huisconcerten.

Omgeving

De Rijksstraatweg 9 te Glimmen is een rustig gelegen locatie waar de grote woonboerderij is gesitueerd op een uitloper van de Drentse Hondsrug.
De omgeving kenmerkt zich aan de zuid kant door het bosrijke Drentse landschap. Aan de noordkant is de stedelijke conglomeratie Haren/Groningen op fietsafstand.

 

Dagactiviteiten

Huize Buitenlust biedt verschillende activiteiten aan aangepast aan de interesses en capaciteiten van de bewoners.

Dag activiteiten

Kunstzinnige activiteiten

Muziek

Onder leiding van Dali Todria wordt regelmatig muziek gemaakt. Dit kan in groepsverband zijn en ook individueel. In huis zijn talloze instrumenten voorhanden zodat een ieder naar eigen voorkeur mee kan doen.

Schilderen, tekenen, fotografie

Ramon heeft een kunstacademie opleiding gedaan en is bekwaam op het gebied van schilderen en fotografie. Onder zijn begeleiding komen de bewoners tot opmerkelijke ontwikkeling op dit terrein.

Handwerk
Buitenwerk
Fysiek ontwikkeling

Contact formulier

Vul het contact formulier in voor eventule vragen of opmerkingen.

Invalid Email
Invalid Number

Additionele Informatie

Telefoon: +31616402766

Adres: Rijkstraatweg 9, 9756 AA Glimmen 

Email: edamstra@huizebuitenlust.nl

Onze Partners

Partner 1: Een link naar de partner hun site

Partner 2: Een link naar de partner hun site

Partner 3: Een link naar de partner hun site

Partner 4: Een link naar de partner hun site

Recensies

Directeur
Directeur
Directeur